Pasty

Pasta jajeczna - abisza.blogspot.com







 Jajeczna puszysta
  do kanapek





3 jajka ugotowane na twardo
1 ziemniak ugotowany
1 łyżka majonezu
sól, pieprz do smaku



Jajka i ziemniaka posiekać drobniutko lub przetrzeć przez sitko ( takie do sałatek ). Dodać łyżkę majonezu, osolić i opieprzyć wg. uznania.
Jest to podstawowa baza pasty. Można z powodzeniem dodawać inne składniki: np. rzodkiewkę, ogórka zielonego, łososia wędzonego - odrobinkę, oliwki lub kapary ( zyska na atrakcyjności  ;). Bardzo dobrze jest dodać zioła, takie jak natkę pietruszki, koperek, szczypiorek  lub rzeżuchę ( moja ulubiona ), wszystko wg. tego co kto lubi.
Radziłabym jednak ograniczyć się do jednego z tych dodatków, max dwóch, żeby nie przeholować, bo smaki będą się ze sobą biły o dominację
Pasta dzięki dodatkowi ziemniaka staje się bardzo puszysta, a ziemniak jako dość neutralny dodatek, nie dominuje smaku.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz